Publicerad Lämna en kommentar

VAD HAR DU FÖR NYÅRSLÖFTE?

Att hålla sitt nyårslöfte är som bekant lättare sagt än gjort. Jag har mer eller mindre haft ett nytt löfte varje år men det ända jag faktiskt hållit är ett inte-äta-godis-löfte som jag hade i tonåren. Då fick jag tusen kronor för att jag inte åt godis på ett helt år. Då var jag stolt.

Det sägs att de vanligaste nyårslöftena är de som handlar om att på något vis förbättra sin hälsa. Det kan handla om att sluta röka, äta mer hälsosamt, gå ner i vikt, börja meditera och att träna mer. I vanliga fall brukar januari vara den månad då flest gymkort säljs. I år är det tveksamt hur det blir med den saken. Många vågar sig inte till gymmet och vädret lockar inte heller till motion ute. Ändå är det viktigare än någonsin att hitta tiden till träning. Ett utav min favoritcitat lyder; “Den som inte tar sig tid att träna, måste så småningom ta sig tid att vara sjuk”.
Och det stämmer så väl. Fysisk aktivitet är av största vikt för att hålla sig frisk kroppsligt men även mentalt. Året som gått har varit påfrestande för många och jag möter dagligen personer som fått ont i ryggen, nacken, höfterna med mera på grund av att de inte tränar som de brukar eller att de känner sig stressade och nere på grund utav läget i världen.

Om du redan utövar tillräcklig fysisk aktivitet och kanske till och med äter hälsosamt så letar du kanske efter något annat sätt att förbättra din hälsa på.
Varför man ska äta mer ekologiskt förstår de flesta redan. Men alla har inte hajat vikten av att även använda ekologiska hudvårdsprodukter. Nyligen släpptes en lista på de mest hälsovådliga hudvårdsprodukter som finns på marknaden. Det handlade bland annat om några riktigt kända storsäljare och sträckte sig från de billigaste till riktigt dyra och “exklusiva” märkesprodukter. Innehållet i de olika produkterna var bland annat hormonstörande och allergiframkallande ämnen. Samtliga är godkända och “ofarliga” om man endast använder en eller två-tre av produkterna. Men det finns ingen forskning på vad som händer om du använder flera av dem samtidigt. Kanske är din deodorant eller ansiktskräm droppen som får bägaren att rinna över.

Så varför inte starta det nya året med ett löfte om att göra badrumsskåpet helt ekologiskt. Varje gång en produkt tar slut så byter du ut den mot ett ekologiskt alternativ. Fundera även på om du verkligen behöver och använder allt i skåpet! Ofta har vi onödigt mycket produkter som till exempel fem olika body lotions eller tre olika produkter för ansiktsrengöring.
Leta efter multifunktionella produkter som till exempel Moonsun Organics hudvård. Deras produkter är framtagna för att täcka in hela familjens behov. Deras Face Cream är till exempel både dag- och nattkräm i ett. Dessutom kan du ha den till det känsliga området runt ögonen och på torra läppar. Deras Body & Hair Soap funkar som namnet antyder både till kroppen och håret plus att den går jättebra i ansiktet.

Lycka till och gott nytt år! Låt oss hoppas att 2021 blir hälsans år. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *