Publicerad Lämna en kommentar

TA HAND OM DITT KAFFEFILTER I LINNE

Kaffefiltret i linne från Terrible Twins var min julklapp till mig själv den här julen. Jag älskar det av flera olika anledningar.

Först och främst så gillar jag att det fritt från bly som finns i de vanliga engångs-kaffefiltren. Jag är ingen stordrickare av kaffe men det blir åtminstone två koppar varje dag. Även om varje kopp innehåller små mängder bly (om man använder vanliga kaffefilter) så blir det ändå ganska mycket i längden.

Bly kan ge skador på nervsystemet redan vid väldigt låga doser. De som är känsligast för bly är små barn och foster. Det beror på att hjärnan och nervsystemet utvecklas under den perioden. Några av de biverkningar man kan se är fördröjd utveckling, beteendestörningar och lägre IQ. 

Dessutom gillar jag att kaffefiltret från Terrible Twins är tillverkat i linnetyg. Det är ett underbart naturmaterial som dessutom är miljövänligt och väldigt trendigt. Att man återanvänder det i en evighet är också resurssnålt och därmed bra för miljön. Du behöver inte tvätta det annat än att du vickar ut kaffesumpen i komposten (eller buskarna och du är odlings-intresserad) och sköljer av resterna i kallvatten.

Om du vill ha en grundligare rengöring, till exempel om det av gammal vana hamnat i sopkorgen, så kan du koka filtret en kort stund i bara vatten. 

Filtret mår även bra att få torka upp ibland så att det inte är fuktigt hela tiden. Jag brukar skölja av det efter användning och hänga upp det på tork dom gånger jag kommer ihåg. Det finns en praktisk ögla på det som gör att man kan hänga upp det enkelt. 

Mycket nöje 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *