Publicerad Lämna en kommentar

Shampoo OR NO POO?

För något år sedan (eller är det några år sedan?) var “No poo-vågen” stor. Man skulle tvätta håret utan schampo. Det fanns lite olika varianter på vad man kunde använda istället med mer eller mindre bra resultat. Anledningen var att man fått upp ögonen för hur mycket skit (poo) konventionella schampon innehåller.

För lat för no poo

Jag hade både vänner och kunder som testade olika metoder. Själv var jag för lat för att testa. Dessutom använde jag redan naturkosmetiska schampon som bara innehöll bra grejer. Det fungerade och fungerar fortfarande hur bra som helst. Jag har tre olika schampon som jag växlar mellan beroende på humör.

Shampoo OR NO POO?
Gå till Produkten

Det är bland annat Moonsun Organics Hair & Body Soap. Jag hade ganska låga förväntningar på det eftersom de produkter jag tidigare testat, som är för både hår och kropp, inte fungerat särskilt bra för just håret. Men det är verkligen hur bra som helst. Självklart innehåller Moonsuns Hair & Body Soap inga silikoner (det ämne som gör att håret inte känns strävt) men trots det glider det fint och håret är enkelt att reda ut.

Och så använder jag även två olika schampon från Santé Naturkosmetik. Det ena är en stor pumpflaska med ginko och olivolja (Santé Bio-Ginko Oliv) som jag har hemma och den andra en mindre förpackning med jojobaolja och ringblomma (Santé Jojoba Care) som jag har med till träningen eller på resan.

Hur som helst, ingen av mina vänner orkade fortsätta med no-poo särskilt länge men det positiva i det hela är att dom fick en större förståelse för vad schampon och även andra hudvårdsprodukter innehåller och hur det påverkar kroppen och miljön. Så idag använder dom (eller åtminstone några av dem) också naturkosmetiska schampon. One small step for man… 😉

  • MOONSUN ORGANIC OF SWEDEN BODY & HAIR SOAP

    199.00 kr
    Lägg i varukorg
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *