Publicerad Lämna en kommentar

SÅ FÅR DU DITT BARN ATT BORSTA TÄNDERNA 

Allt är tillåtet i krig, kärlek och i att få barnen att borsta tänderna. Eller ja nästan i alla fall.

För vissa går det som på räls (dålig ordvits, jag vet) medan det för andra är en daglig kamp att få barnen att borsta tänderna. Ingen vill hålla fast sitt barn och tvångs-borsta tänderna. Och tack och lov så är inte det enda alternativet för att undvika Karius och Baktius, Här följer några smarta tips att testa:

Låtsas att något gömmer sig bland tänderna. Det kan vara just tandtroll likt Karius och Baktius eller varför inte någon skurk ifrån tv. Till exempel Sommarskuggan från Bolibompa eller Jackson Storm från filmen Bilar. Den sista är kanske ingen skurk men det behöver det heller inte vara. Det viktiga är att det är någon som ditt barn känner till och som triggar fantasin. Vår son brukar ofta spinna vidare och rabbla figurer i samma film eller genre. Blixten och Bärgarn är favoriter som kör runt bland tänderna. Dom måste man borsta bort så dom inte sladdar sönder tänderna. 

Jag tycker ofta det är bra att ge min son alternativ. Här är det säkert många som säger emot men alla uppfostrar på sitt vis. Med alternativ menar jag till exempel olika färger på tandborstarna. Vi har två bambutandborstar för barn med blå respektive vit bort som han får välja mellan när det är dags att borsta. Vi har även olika smak på tandkrämer som han får välja mellan. Alternativen är Logodents Kids, Logodents extra fresh samt Biomeds Superwhite med kokos. Samtliga är mycket mildare i smaken är de konventionella tandkrämerna man kan köpa i vanlig mataffär. Och betydligt bättre hälsomässigt. 

Låt ditt barn hjälpa dig att borsta tänderna först. Sen gör ni tvärt om. Det här var kul och fungerade väldigt bra för oss ett tag. Värt att testa.

Hitta på en berättelse och/eller en sång som ni kör varje gång. Utgå från vad ditt barn tycker om. Kanske går ni på upptäcksfärd bland tand-bergen eller så letar ni kanske efter en skatt. Är du bra på att trolla fram ett mynt bakom barnets öra så är det ett utmärkt sätt att avsluta skattjakten på. När barnet sen fått tillräckligt med mynt kan ni gå till leksaksaffären och köpa något för dem som belöning. 

Det finns såklart massor av andra olika knep för att få sitt barn att borsta tänderna. Det är endast fantasin som sätter gränser. Testa dig fram och se vad som funkar. Lycka till! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *