Publicerad Lämna en kommentar

Lindra barnens växtvärk med en ekologisk vetekudde

Flera barn med växtvärk, men bara en vetekudde hemma? Ge dem en varsin ”Kompis” från svenska Terrible Twins! Kuddarna är gjorda på ekologiskt vete och finaste linnetyg. Dom skänker lindring vid växtvärk och trygghet vid sömnbesvär och oro.
Kompisarna finns i formaten räv, gris och björn och är väl investerade pengar när barnen slåss om vetekudden där hemma 😉

Minns ni hur det var att ha växtvärk? Jag minns att jag i perioder hade ont varje kväll när jag skulle sova. Jag grät och grät samtidigt som mamma eller pappa fick massera mina ben ända tills jag somnade. Ibland kändes det som timmar. Och ibland vaknade jag upp igen och allt började om. Frågan är om det var jobbigast för mig eller dem. En vetekudde hade nog kommit till stor nytta, men vad jag kan minnas så hade vi ingen hemma och tanken slog nog aldrig mina föräldrar att det kunde hjälpa.

Värmen från en ekologisk vetekudde fungerar på två vis. Bland annat så ökar blodflödet och syretillförseln i kroppen vilket gör att stagnationer (som ger smärta) släpper. Dessutom så frigörs smärtlindrande hormoner, så kallade endorfiner som till exempel oxytocin, serotonin och dopamin när värmen gör att kroppen slappnar av. Värmen från en ekologisk vetekudde har tack vare detta även en sövande effekt. Vilket är toppen för barn som har svårt att somna eller sover oroligt.

När du värmer den ekologiska vetekudden från Terrible Twins så följer du bara instruktionerna på förpackningen. Vad som dock inte står men kana vara bra att veta är att du alltid ska ha ett glas med vatten bredvid vetekudden när du värmer den. På så vis behålls fukten i vetet och vetekudden kommer att hålla längre.
När du värmer vetekudden till ett litet barn ska du alltid testa själv hur varm den är. Det säger kanske sig självt men det är väldigt viktigt.

Vetekudden kan även användas kall. Det kan vara skönt om barnet ramlat och slagit sig eller om det är en väldigt varm sommardag. Lägg den då i frysen tills den blir lagom kall. Tänk dock på att inte lägga en kall vetekudde över bröstet. Det kan med lite otur leda till en förkylning.

Oavsett hur du väljer att använda din “Kompis” så skänker den trygghet och glädje bara av att vara så himla söt. Vem blir din favorit? Grisen, räven eller björnen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *