Publicerad Lämna en kommentar

GÖR EGEN ANSIKTSOLJA FÖR ÅLDRANDE HUD

Att återfuktning är det viktigaste när det gäller förebyggande hudvård är nog de flesta överens om. En bra ansiktsolja har alla användning utav. Om du har väldigt fet hy så brukar det räcka med ansiktsolja. Om du istället har torr hy så är det toppen att lägga ett lager ansiktsolja under din vanliga ansiktskräm. Om du har normal hy så kan det vara bra att använda ansiktsolja under din ansiktskräm nattetid och under vintern då luften är torrare.

Tillhör du en utav dem som vill ha stenkoll på innehållet i din hudvård så kan det vara en idé att göra sin egen. Här kommer ett recept på en ansiktsolja som har anti-age effekt:

Till 100 ml flaska:
30 ml jojobaolja

70 ml arganolja

2 droppar eterisk olja neroli

5 droppar eterisk olja mandarin

Blanda allt i en flaska och förvara mörkt i rumstemperatur.

Användning: Skaka flaskan och klappa in 3-4 droppar på väl rengjord hud efter eventuellt serum och innan ansiktskräm.

Jojobaoljan är en halvfet olja som har balanserande verkan på huden. Det sägs att oljan passerar en del barriärer i huden och tränger in på djupet. Av den anledningen är det en toppenbra olja att använda som bärare till andra verksamma ämnen. Jojobaoljan har SPF 4 i solskydd, vilket är det högst naturligt förekommande solskyddet. (Det påstås felaktigt att kokosolja har SPF 11 i solskydd. Missförståndet kommer troligtvis från en felöversättning till svenska som sedan spridits på olika sidor.). 

Arganoljan är också en halvfet olja som har ett högt innehåll utav karotin, vitamin E, fytosteroler och triterpener. Oljan hjälper till vid hudens cellförnyelse vilket är toppen för åldrande hud. 

Neroli-oljan är bland annat sammandragande och stimulerande för cellförnyelsen vilket gör att den passar bra på åldrad och rynkig hud.

Mandarinoljan är även den stimulerande för cellförnyelsen och passar alla hydtyper. Dessutom balanserar den nerolioljan väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *