Publicerad Lämna en kommentar

FUKTMASK, INTE BARA FÖR TORRISAR

Det är en vanlig missuppfattning att fuktmasker bara skulle vara för dem med torr hy. Så är absolut inte fallet. Grovt sagt så är fuktmasker bra för all typ av hy. Torr som fet, ung som gammal.

Det finns en mängd olika fuktmasker men det som utmärker dem är ändå att de innehåller ämnen som hjälper huden att binda fukt. Förutom det uppenbara, att fukten smörjer huden om den är torr, så bidrar fukt till att “fylla ut” rynkor, ge huden lyster och ökar hudens förmåga till cellförnyelse.

Dessutom ökar hudens förmåga att städa ut orenheter som leder till mindre porer. Hur hänger det ihop tänker du? Jo, för att orenheterna som finns i hudens porer ska kunna komma ut behöver de glid, alltså fukt. Utan fukt blir det för stor friktion för att orenheterna ska kunna glida ut av sig själva genom hudens egen städning (som sker när du sover) eller genom att de kläms ut manuellt. Det är därför man ofta lägger en fuktmask innan man gör en portömning.

Vad ska man då tänka på när man ska välja fuktmask? Det viktigaste är såklart att den ska vara ekologisk och innehålla naturliga och bra ingredienser. Vem vill utsätta sin kropp för syntetiska ämnen som ofta finns i mer kommersiella produkter? Inte jag i alla fall.
Förutom eko-aspekten så vill jag gärna att min fuktmask ska kännas lyxig. Då ökar chansen att jag unnar mig den extra tiden det tar att lägga en fuktmask. Nu behöver det ju inte ta sådär värst lång tid egentligen men ni vet hur det är. Ibland kan det vara svårt att få tummen ur, så att säga Då hjälper det verkligen om masken är något lyxigt och skönt som man längtar efter. En fräsch doft är ett måste eftersom man har masken inom “sniff-avstånd” 😉

Sist men inte minst (faktiskt viktigast) är för mig att man märker resultat, gärna omedelbart.

Jag gillar att köpa portionsförpackningar. Då vet jag att jag använder allt istället för att det blir lite kvar i burken eller tuben som till slut går ut ur datum eller torkar ihop. Mina favoriter är Santes Anti-stress mask och Moisturizing mask. Dom fungerar bra på alla hudtyper, luktar gott och ger omedelbar lyster. Dom är förpackade i två portioner men om man försluter dem väl så räcker dem egentligen fyra gånger.

Så här använder du fuktmasken:

  • Sätt upp håret och få bort det från ansiktet med ett hårband.
  • Tvätta rent ansiktet ordentligt med till exempel Moonsun Organics Cleansing Cream och en cellulosasvamp för extra noggrann rengöring.
  • Ånga eventuellt ansiktet över vattenbad för att öppna porerna eller så applicerar du masken direkt efter rengöringen.
  • Låt masken verka ca 20 minuter. Ha eventuellt gurkskivor på ögonlocken. Det fungerar lugnande, sammandragande och svalkande.
  • Tvätta bort masken med ljummet vatten och avsluta med växelvis kallt och varmt (ej hett) vatten några gånger för att kicka igång cirkulationen. Avsluta med kallt vatten för att stänga till porerna.
  • Spraya på ett ph-balanserande ansiktsvatten till exempel Moonsun Organics Refreshing Face Mist. Använd inte ett ansiktsvatten med alkohol i. Det torkar bara ut huden.
  • Smörj in huden med serum, ansiktsolja och ansiktskräm för maximal återfuktning och boost.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *