Publicerad Lämna en kommentar

BÄSTA VAPNET MOT RYNKOR

Något som hudvårdsexperterna är rörande överens om är att fukt är det absolut bästa vapnet mot rynkor och fina linjer. Därför finns det anledning att maxa återfuktningen i huden. Hur gör man det kanske du undrar? Kan jag bara lägga på ett extra lager ansiktskräm? Eller ska jag sitta i badrummet flera timmar med duschen på, som kvinnan i reklamen? Nej inte direkt. Här kommer mina bästa tips på hur du mosar på med återfuktning utan att varken bli flottig i ansiktet eller få skyhöga räkningar på vattenförbrukning.

 1. Använd en återfuktande ansiktsrengöring. Vanliga kroppstvålar är allt som oftast uttorkande och lämpar sig inte i ansiktet. Rengöringskrämer eller rengöringsoljor är bäst. Tex Moonsun Organics Cleansing Cream och Cleansing Oil.
 2. Spraya eller badda in ett återfuktande ansiktsvatten efter rengöringen. Ett bra alternativ är Moonsuns Refreshing Face Mist. Den kan du också med fördel ha i handväskan eller stående på skrivbordet för att spraya ansiktet med då och då under dagen. Förutom att återfukta så har den en lätt skyddande effekt mot datorns skadliga strålning.
 3. Glöm inte serum! Ett serum använder man innan sin ansiktskräm eller ansiktsolja och tränger djupare ner i huden än vad dessa gör. Ett serum är oftast väldigt lätt i konsistensen och tillför fukt utan att “flotta ner” huden. Moonsuns Vitamin C Serum har aloe vera-gel som bas och tillför massor av fukt och gottigheter långt ner i huden.
 4. Klappa in 2-3 droppar ansiktsolja i huden som får sjunka in någon minut innan du lägger på din ansiktskräm. Det är ett bra sätt att tillföra extra fukt. Gör detta i stället för att lägga två lager ansiktskräm, som oftast bara täpper till huden. Bra oljor är Moonsuns Face Oil men vill du ha ett billigare alternativ så är ekologisk jojobaolja eller arganolja utmärkta och passar alla hudtyper.
  Om du har för fet hy för steg 4 så skippar du antingen oljan eller ansiktskrämen. Kanske kan du lägga båda delarna innan du går och lägger dig i stället. Testa dig fram!
 5. Lägg en återfuktande ansiktsmask några gånger i veckan. Här kan du läsa om hur du bäst gör det!
 6. Kom ihåg att peela eller skrubba ansiktet 2-3 gånger i veckan. Om du inte gör det så kan inte fukten från dina produkter tränga ner lika effektivt. 
 7. Öka luftfuktigheten i de rum du oftast vistas i genom att placera ut skålar med vatten här och var. Känns det konstigt med en massa vattenskålar? Lägg något dekorativt i skålarna, som tex snäckor, stenar eller blommor och blad från naturen. Vaser med blommor i har samma effekt. Du kan även investera i en diffuser som sprider väldigt mycket fukt på kort tid.
  Extra viktigt är det att försöka få upp luftfuktigheten om det råkar vara el-element i de rum du vistas mycket i. El-element är nämligen väldigt uttorkande.
 8. Något som också är uttorkande är solen. Hur skön det än må vara så är det en idé att begränsa solbadandet. Vistas mer i skuggan eller sätt på dig en stor hatt eller keps.
 9. Jobba inifrån genom att dricka tillräckliga mängder vatten. Enklast att hålla koll på vätskebalansen är att kolla färgen på ditt urin. Det ska varken vara mörkgult eller genomskinligt. Försök hamna någonstans däremellan. Ljusgult är eftersträvansvärt. 
 10.  Ät mycket nyttiga fetter som ekologisk avocado, nötter, olivolja med mera. Undvik kaffe, alkohol och andra uttorkande råvaror. 

PS! Glöm inte halsen och dekolletaget när du gör dina hudvårdsrutiner! Dom blir också rynkiga med tiden. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *